keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Äitienpäivän inspiroimana

Lopputulos :)
 Tarvitset kaksi paperia, jotka kestävät jonkin verran veden kanssa työstöä sekä greppi- tai silkkipaperia, useampia värejä. Greppipaperista irtoaa väri varmemmin - silkkipaperilaaduissa on yllättävän paljon eroja.

Ensin kastelet (lasten kanssa suihkepullo on hauska) paperin,
tämän jälkeen maalaat palakerrallaan greppipaperit paperille.


 Toiselle paperille laitoin sinisiä sävyjä, jotka käyttäisin ruusuihin
Toiseen punaisen ja keltaisen sävyjä - taustaa ajatellen.


Kun molemmat paperit ovat täynnä greppipaperinpaloja, jotka on huolellisesti töpötelty vedellä  myös päältä, täytyy paperien antaa kuivaa. Kuivumisen jälkeen nosta greppipaperi pois. Halutessasi voit käyttää ne nyt haalenneina uudelleen. Tämän jälkeen liidulla tai mustalla tussilla piirrä ruusut siniseen paperiin. "Kieputa kieputa kieputa. Stop" - ja leikkaa ruusut irti. Varret helposti viivalla. Oppilaiden kanssa tein myös vihreää paperia, josta leikattiin pienet lehdet.
Kotoa ei vihreitä greppipapereita löytynyt, joten sävytin vanhaa kirjansivua vihräksi ja leikkasin siitä lehdet. Pienet yksityiskohdat ja varjostus tekevät kortista/taulusta viimeistellyn. Ja sitten annetaan vain värien hehkua ja ilahduttaa äitiä. Ihanaa äitienpäivää kaikille.

1 kommentti:

  1. Voi miten hieno!! meinaan itsekkin koettaa. Tää mixmedia kiinnostaa kovasti.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".