sunnuntai 19. elokuuta 2018

Muistatteko Elviiran? (kanasta kankaalle)

Tästä on jo jonkin aikaa, kun kaiversin kanalliset ystävät mielessäni Elviiran. Ja koska olen ottanut asiakseni kokeilla kaikenmoista, pohdin yhdessä Konsta.shopin naisten kanssa onko mahdollista painaa Softcut levyyn kaiverrettua kangasmaalilla siististi, niin, että kuviot näkyisivät. Tähän kokeiluun Elviira on pitä parhain ja Konstasta sain mukaani sekä Sunny että Mucki tekstiilivärit testausta varten.

Ihan ensimmäiseksi: pahoittelen kuvien huonoa laatua, mikä johtuu hyvin pitkälti tilapäisstudioni valaistusolosuhteista.... ja studioni ei sovi heikkohermoisille ollenkaan :D


 Ensin kokeilin Sunnyä. Se on juoksevaa ja sen levittäminen telalla kaiverrukseen oli haasteellista - joko väriä on liian vähän, jolloin se ei riitä kuvan painamiseen - tai sitä on liikaa jolloin kuvasta tulee suttuinen kuten kuvassa oikean puolimmainen.
 Sitten lähdin kokeilemaan Muckia- joka on pastamaisempaa ja siksi jo herätti toiveita heti alkuun.

Tässä Muckilla painettua Elviiraa - ja vaikka kuva on huono, näkee siitä, että paino jälki on ihan ok. Aivan tarkkaa jälkeä en tästäkään saanut, mutta epäilen, että vika on allekirjoittaneen tekniikassa ei niinkään värissä.  Painojäljen elävä pinta on mielestäni hauska ja antaa painojäjelle myös sen "käsintehdyn" tunnun.
Elviira lähikuvassa

2 kommenttia:

 1. Sä olet vaan kaikessa niin taitava, hatunnosto!
  Ihanaa elokuun jatkoa toivoo muumio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Pöh! Markettaiseni. Mää vaan teen niin paljon, että joskus osuu kohteeseen. :) Ihanaa elokuuta myös sinulle.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".