keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Elviira kananen

 Linotyyppinen kaivertaminen on kertakaikkisen ihanaa - mikälienee tullut jo useampaan otteeseenkin selville. Ja tulen siitä ehkä maininneeksi vielä monen monta kertaa. Kuvan piirtäminen, siirtäminen softcut levylle ja kaivertaminen hyvillä terävillä kaivertimilla on meielekästä. Sitä voi tehdä pienen hetken työpäivän päätteeksi ja nollata pääkopan intensiivisellä keskittymisellä tai useita tunteja, kunnes kämmenpohja huutaa muuta puuhaa. (Linkittelin nuo välineet, ko niitä kysytään kuitenki... :) )

Kaikkein ihaninta on tehdä ensimmäinen painotyö - useimmiten kokeilen Versafinen musteella ja vasta joskus myöhemmin linomaalilla. Joskus teen vain musteella...
 No, mitäs sitten kun levy on valmis. ...siinäpä sitä sitten onkin pulmaa kerrakseen. Tämän ihanan (yksi lemppareistani) Elviira-kanasen kohdalla olen päätynyt mm. painamaan kanaa isolle arttisivulle - kuten yllä. Sivun sotkeminen ei siihen loppunut ja toisaalta tekemään clean and simble tyylisiä taulumaisia kuvia kuten alla.

 Munat tein DistressOxide musteilla ja hiertimillä sabluunan läpi. Tuli muuten tässä juuri uusia ihania sävyjä näihinkin. :)  Roiskottelin vettä perään ja niin munista tuli hauskasti eläviä.

Kanat munineen saivat yllättää ihanat skypeläiseni Maikki-Nooran, Millan, Jennin, Nannan ja Tarun. Toki Millalle elviira muni vaaleanpunasävyisen munan.

Tässä ystävien blogeja linkitellessä huomaan tarvetta myös tuon listan päivitykseen.

Pus ja ihanaa heinäkuuta.4 kommenttia:

  1. What a wonderful stamp ~ and I love what you've created with it!

    VastaaPoista
  2. Voi miten herttainen Elviira kananen! Upeita ja niin värikylläisiä töitä. Minulla ei ole näistä softcut levyistä kokemusta, mutta moni on niitä kehunut kun ovat niin helppoja työstää. Linoista on jonkin verran kokemusta ja saa kyllä olla hyvät työvälineet niiden tekoon. Täytyy laittaa tuo softcut nyt korvan taakse ja kokeilla joku kerta.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".