keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Peiteväri vai Guassi? Kakku vai tuubi?Tällä hetkellä yritän sisäistää edes jotakin väriopista - ristiriitoja ja riittämättömyyttä nyt opin ainakin. Silmäni puutuvat nopeasti ja sävyt alkavat kaikki sulautua yhteen... Siellä edellytetään peitevärien käyttöä.

Tässä ei ole kyllä kysymys siitäkään. Tässä on kyse siitä, että sain ihanalta ystävältä lainaksi kokeiltavaksi tuubimalliset guassivärit (Royal Talensin), hauskan ja erittäin toimivan väripaletin.
Guassi on muuten peiteväri, itse tämän juuri oivalsin.
Ja voi apua! ....tähän asti en ole peitevärien kanssa sinunkauppoja saanut tehtyä - eivät ole kivat kakusta päin, mutta voi ei... Nyt kun pääsin näitä kokeilemaan ymmärrän, miksi näitä niin paljon käytetään. Siis eihän mikään akvarellia pätki, mutta näissä on jotain samaa, ja kuitenkin jotain hauskasti erilaistakin. Värit ovat vahvoja ja intensiivisiä. Kuivumisen jälkeen voit maalata edellisen päälle ilman sekoittumista. Peittävyys on hauska lisä.

Väri ei tarvitse vettä yhtä paljon kuin akvarelli ja on näin helpommin ohjattavissa ja saat yhdellä siveltimen vedolla peittävän pinnan... Kuulostan mainokselta. Tiedän, ja taidan myydä näitä itselleni koko ajan.... 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia olet taitellut. Värit vaikuttavat aivan huimaavan ihanilta, joita olisi kiva päästä itsekin kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Aino. :) Ihan ovat huiput. Tykkään ja suosittelen. <3

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".