perjantai 1. maaliskuuta 2019

Feeling blue

"Feeling blue", 30 x 30 cm sekatekniikkatyö 


 Here is my mixedmedia painting "Feeling blue". I join with it on Paint Party Friday.
****
Eilen postailin maalauspohja pohdintoja, josta virisi mukava ajatusten vaihto FB:n ryhmässä Suomalaiset mixed media ja art journaling-harrastajat. Kaiken kaikkiaan mukava ryhmä.

Tänään pistän tänne blogiin postaten  tämän "Feeling blue" sekatekniikka/mixedmedia työni, jonka olen toki jo aikaa sitten julkaissut niin instagramissa kuin FB-ryhmässäkin.

Tämän työn olen maalannut akryylimaaleilla. Itse käytän Amsterdam merkkisiä akryylimaaleja. 
Nämä ovat valikoituneet käyttööni useasta syystä. Näitä on helposti saatavissa, ovat tasalaatuisia (mm. värisävyt ovat liki muuttumattomat erästä toiseen), sekoittaminen on helppoa jne. Aivan edullisimpia ne eivät ole, mutta mielestäni hinta-laatusuhde on kohdillaan. Olen toki maalannut jo sen verran pitkään, että jo aikaa sitten ajanut ohi vaiheen, jossa hankintaan värilajitelmia. Itse pidän eniten 120 g tuubista, hintaa on enemmän, mutta tuubista saan maalia juuri tarvitsemani määrän, tuubissa maali ei kuivu ja tuubit on helppo säilyttää (esim. Ortexin kannellisessa laatikossa).

Ensimmäinen vaihe on vapaa ja intuitiivinen, iloinen ja vaiston varainen. Leikkimistä väreillä ja muodoilla. Usein tässä kohtaa jälki on melko suurta ja summittaista.  Sen jälkeen alkaa työn pyörittely ja tuijottelu. Saatan useamman päivän siirrellä kuvaa ympäri olohuonetta,koko perheen iloksi. Tutkia sitä eri suunnista ja pohtia, mitä siellä on tai mikä sieltä tulee. Ja sitten siellä yhtäkkiä on jotakin - itselleni tällä hetkellä suureksi iloksi - eläinhahmot ovat pompsahtaneet näkyviin. (Eläinhahmot ovat pehmeitä, empaattisia ja täynnä tunnetta. Eivät syyllistä tai ahdista.)

Jonkilaisena edellytyksenä on se, että hahmo näyttäytyy mukaellen muotoja tai värejä. Sen jälkeen piirrän eläin hahmon esiin. Stabilo All kynä on vanha tuttu ja tässä vaiheessa ihan paras, mikäli tumma vahva musta viiva on mieleen. Toinen vaihtoehto, jota tässä olen käyttänyt yhdessä Stabilo All kynän kanssa on Inktensen kynät, joilla saa mukaan sävyn vaihtelua - aivan oiva varjojen ja muutoin muodon luomiseen. Tässä taulussa kissa on saanut lisää väriä - samoin lankeavat varjot olen värittänyt inktensen kynillä. Inktensen musteen olen aktivoinut vedellä tai toisinaan kirkkaalla gessolla.

Viimeinen vaihe on itselle se kaikkein antoisin. Siinä käytän Uniball singno valkoista geelikynää, valkoista Poscatussia ja Graphik Line painter maalikynää. Viimeisenä kaikkein pienimpiin yksityiskohtiin käytän Micron kyniä. Näitä käytän siihen, että piirtelen yksityiskohtia - duudlailen, kuvioin ja raidoitan. 
13 kommenttia:

 1. Fantastic painting, happy PPF, Valerie

  VastaaPoista
 2. Stunning artwork with gorgeous color...such happy art~

  VastaaPoista
 3. Your work is so wonderful! The colors the little details...the more I look the more wonderful things I notice! Happy PPF!

  VastaaPoista
 4. Oh, I love it! I have a rather mischievous pity, about 6 months old - he lioness lperch where he "shouldn't!" Happy PPF!

  VastaaPoista
 5. What a fabulous trio, they look stunning lined up in a row. All so unique to the next but equally amazing. Thank you for sharing & Happy PPF Tracey

  VastaaPoista
 6. Hauska ja hieno. Kiva kun kerroit työsi syntyvaiheista.

  VastaaPoista
 7. Wow this is beautiful. I love the colors.

  VastaaPoista
 8. wow, i love this one, great beautiful in your face color, which pops and gives the whole piece pizzza

  VastaaPoista
 9. Wow, thank you all lovely ones, who has been visiting on my blog and the comments. <3 Thank you. It is so needed at the moment. I need to paint with happy, bright colors, cause I have to work with not so happy issues in my own life at the moment.

  VastaaPoista
 10. Love the colors in all those paintings. So nice! Happy PPF!

  VastaaPoista
 11. I love the trio of paintings! They are so fun and creative. Thanks for sharing!! Happy PPF. :)

  VastaaPoista
 12. I love your colorful and graphic style!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".