tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesälomatunnelmat artjournaliin

Aurinkoisena päivänä
 Paperillassa tänään julkaistiin juttu "Lomamuistot talteen".
Sieltä löydät ihania erilaisia tapoja laittaa kesä kansiin ja säilyttää muistot tuoreina mielellä ja kielellä.

Omatapani on tehdä Artjournal sivuja/tunnelmia. Tässä niitä. Tekniikka on käytössäni verrattain uusi. Ensin pohjustan melko huokoisen ja ohuen artjournalkirjani aukeaman värittömällä gessolla (aukeaman keskikohdan olen sinetöinyt maalarinteipillä). Gesson kuivumisen jälkeen ole telalla levittänyt akryylimaalia, jonka päälle kuva on tehty Inktensellä ja värittömällä gessolla sekä Stabilon all kynällä, akryylimaaleilla ja  Neocolor II liiduilla. Osassa mukana myös leimasimia tai valmiita tekstejä.

Aiheet tulevat ympäriltä, koetusta elämästä ja sen tunnelmista.  Hahmot pääsääntöisesti poksahtelevat esiin taustasta. Tunnelma on näissä tärkeä.  Sukuloidaan kuvassa kaikki tai oikeastaan kukaan ei hymyile. Osin siksi, että sukulointia ovat myös suvun yhteiset juhlat. Ne eivät aina ole iloisia hetkiä.
Sukuloidaan

Yhteistä aikaa
Omassa kesälomassa se keskeisin on meidän perheen ja puolison ja oma yhteinen aika. Molempien työ on vaativaa ja puolisolla vielä tyysin perheen muusta rytmistä poikkeava työ. Yritin tavoittaa sen tunnelman ja tunteen. Lämpöä ja juhlaa. Ihan vaan koska ollaan kaikki siinä.

1 kommentti:

  1. Ihania. Tuo ensimmäinen kuvaa täysin minunkin tämän päivän tunnelmaa. Vihdoinkin taas aurinko paistaa, lämmintä ei ole vieläkään, mutta ei ainakaan sada. Aurinkoisia päiviä ei täälläpäin ole kovin monta ollut kesän aikana, mutta vettä on riittänyt.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".