torstai 7. heinäkuuta 2016

Life Book 2016 - Week 20 - Bonus: Expressive Mixed Media Portrait with Pauline Agnew

Pencil drawing of a girl with wet face by chaseroflight
Pencil drawing of a girl with wet face by chaseroflight
by David Chong

 Juurikin niin vaikea kuin vain olla ja taitaa... mutta hauska vaikka nyt huomaan, että koko kuvastani tuli kapeampi - nenä ja suu oat liian kapeat samoin leuka. Yllä esittetty piirros toimi lähtökohtana - toki se on niin taitavasti tehty, että ei mitään mahdollisuuksia ollut minulla. Onnistua.


 Ensin tehtiin muutama monoprintti. Ja sitten hommiin. Inktensen kynillä tämä toteutettiin ja öljypastellilla. :)
Tästä se lähti

Välivaihe


Tätä luulin jo valmiiksi, mutta kirurgin veiteselle tuli vielä töitä - leuka ja suu meni uusiksi.
En tiedä, pidänkö lopputuloksesta (yläkuvasta). Omasta mielestä siinä on jotain pahasti pielessä. Puoliskoltakaan ei kovin isoja kiitoksia irronnut. Oppimiskokemuksena tämä ole valtava, eli ei siis turha ollenkaan.
Tässä hän on valmis. Paulinen (Facebook kannutuksella) uskalsin vieläoperoida leuan ja suun uusiksi. Nyt hän mielestäni toimii. :)  Ja lopultakin tämä onnistui paljon paremmin kuin olisin uskalltanut toivoa. Mielenkiintoista oli myös se, että aloitettiin silmistä. Opin samalla myös jotain siitä, että jos oppisi näkemänsä yksinkertaistamaan muodoiksi (myös varjoilla on muoto) olisi todellisuudenkin toistaminen kynäillen helpompaa...
P.s. Inktensen kynällä kun piirtää saa kuvaan uutta, kun suhauttaa vettä kynän päälle. Ihan vaan muistutukseksi itselle ja vinkiksikin jos kiinostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".