keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Paperillassa tänään kirjoittamani artikkeli

Paperillassa  julkaistiin artikkeli, jossa tustutan itseäni ja mahdollista lukijaa silkkipaperiin, jonka voi eri tekniikoin värjäämällä muuttaa aivan. Materiaalit ovat huokeita, ja jos malttaa kerätä esim. kenkien pakkaamiseen käytetyt silkkipaperit talteen - on tämä melkein ekoteko.
 Ensimmäisen videon löydät tuosta yltä. Siinä syntyneen lilan perhospaperin liitin tähän artjournal aukeamaan, jossa käytin myös washiteippejä ja teepussisuikaleita. Väreinä lilan lisäksi lähinnä ruskea. Vesivärinä sitä tässä muistaakseni käytin.
Seuraavassa videossa vielä työstän silkkipaperia - nyt osin mys akryylimaalilla.¨
Seuraavassa leikitään enemmän akryylimaalien kanssa, mutta yhä silkkipaperipohjalle.

Viimeissä videoisssa teen gelmediumia ja akryylimaalia käytten muovimaisia "nahkoja", joita voi käyttää melkein mihin vain. Itsellä käy vain helposti niin, etten saa niitä käyttettyä  - jään vain hipistelemään ja yrittelemään värien loistossa. 


Ensimmäinen vaiheToinen vaiheValmiit "nahat"

 Tässä silmätaulussa käytin sekä silkkipaperi nahkoja että gelmedium-akryylimmaali nahkoja. Silkkipaperia ihossa ja silman iriksessä on gelmediumia. Tässä myös käsin kirjoitettua tekstiä ja kohopulveria.


Huh Hu! Jaksoikohan kukaan lukea ja katsoa koko postauksen alusta loppuun saakka. Joskus innostun olemaan melkoisen perusteellinen, toivottavasti ette aivan pitkästyneet. (Huomatkaa oletaan, että joku on selvittänyt tiensä tänne saakka) ..ja niin musiikit videoihin olen valinnut klik klik! suoraan Youtuben listoilta.:)

Toivottavasti tekniikka herätti ajatuksia ja ehkä kokeilun intoakin. Mukavaa keväänalkua!

4 kommenttia:

 1. Enpä ole edes tajunnut laittaa silkkipapereita säästöön. Ihana idea ja kaunista jälkeä (minun koneeni ei näytä videoita)

  VastaaPoista
 2. Kivoja ja havainnollisia videoita!
  Geelivuodat oli mulle uusi juttu. Tuli vain mieleen, että eikö periaatteessa siinä vaiheessa kun mömmöt on muovinpäälle levitettynä voisi käyttää niitä gelliplaten tavoin ja ottaa yksittäispainoksia korttipohjia varten?
  En ole hankkinut gelliplatea, koska ajattelen, että siihen on pakko olla joku low-tech sovellutuskin. Luuletko että toimisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa. En ole kokeillut toimisiko muovi samalla tavoin kuin gelliplatte. Jotenkin epäilen, että eroa on jonkinverran - ainakin kuvioiden jäljentymisessä. Samoin ehkä siinä on eroa miten toistaa kuvioita...Kokeilehan, ja kerro miten onnistui. :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".