perjantai 18. lokakuuta 2013

Naurava Aasi 3/RP

Naurava Aasi 3/RP (varattu)
Tuuli vinguttaa rautakylttiä, joka toivottaa kulkijan tervetulleeksi Nauravaan Aasiin. Mereltä käy puuskittainen tuuli. Kylmänä ja kosteana se  käy luihin ja ytimiin asti niinkuin monesti tähän aikaan vuodesta.
Rosalinda 4/RP
Rosalinda kippaa laskiämpärin sisällön Mustalle Joonakselle, joka röhkii tyytyväisenä kiitoksensa.
Vähemmän tyytyväisenä örähtää "Hyvät yöt" illan viimeinen asiakas, Helmenkalastaja, kun Rosalinda herättää tämän kotimatkalle. Ukonrahjus nostelee housujaan, huojahtelee hieman kävellessään ulos yöhön.

Musta Joonas 5/RP
Helmenkalastajan mentyä matkoihinsa Rosalinda vetää ikkunaluukut kiinni yöllisen syysmyrskyn varalta, laittaa oven säppiinja sammuttaa viimeisen lyhydyn. Naurava Aasi sulkee ovensa. Rosalinda huokaa, ryhti lysähtää ja hymy sulaa pois. Puuhakas kapakoitsija katoaa ja takatilan asuntoon astuu elämää nähnyt kolmikymppinen nainen.

Kylvyssä 6/RP
Kaisa on täyttänyt ammeen kiehuvalla vedellä ennen kotiin lähtöään. Nyt vesi on sopivan lämmintä. Rosalinda heittää kylpysuolaa veteen, tiputtaa vaatteensa kasaan lattialle. Upottaa itsensä tuoksuvaan veteen ja sulkee silmänsä. Tässä hän nyt on viimeinkin. Suru ei syö enää sisintä. Ei niin kovaa. Itsenäinen, terve ja itsellinen. Mitä seuraavaksi? Tässäkö kaikki? huomaa Rosalinda pohtivansa.

2 kommenttia:

  1. Tuo naurava aasi-kortti on tosi upea, voisinko varata sen, jos ei jo ole varattu. Löytyisikö minulta jokin vaihtari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja varastin sen sulle. Pistän viestiä, kun oon kattonut, mihin vaihdetaan :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".