tiistai 21. kesäkuuta 2016

Gelliprintteja ympäri ämpäriä.... mitäs sitten?


En tiedä, miten muiden gelliplattella leikkijöiden laita on, mutta itsellä käy usein niin, että saan nopeasti kasan erilaisia ihania papereita ja sitten kuitenkin käytän yhden ja loput jäävät kuljeksimaan ympäri askartelutilaa. Näin olen päätynyt miettimään useampaan kertaan, miten niitä käyttäisi mielekkäästi. Tässä yksi ratkaisu.
 Ensin mietin jonkin itselle mieluisan hahmon tai muodon, jonka jälkeen piirrän ainakin kaksi kolme mallia - vähän eri kokoisia kaikki. Sitten piirrän niiden avulla gelliprintin kääntöpuolelle kuvat ....
 Leikkaan kuvat irti ja vielä keskeltä kahtia. Sitten on edessä rentouttavin osuus: doodlailu. Piirtelen puolikkaat täyteen kuvioita hyödyntäen jo printissaä olevaa kuviota tai keksien jotain muuta. Sellaisen huomion olen tehnyt, että mitä enemmän doodlailen kerralla sitä hauskempia kuvioita keksin - voisi kuvitella että se on toisinpäin, mutta ilmeisesti rentoutumien tekee luovaksi. Ja doodlailu rentouttaa.

 Artjournalsivun voi maalata tai värjätä miten vain, sen voi myös kirjoittaa täyteen tekstiä, tämä päälleliimattava kollaasi peittää alleen kaiken.  Tässä tein taustan ensin kokonaan sinisella, johon liimasin servettisuikaleita ja vielä päälle kullan väristä maalia. Sitten sommittelin leikkaamani ja doodlaamani puolikkaat taas kokonaisiksi ja taustaan. Nyt niin, että isot ensin ja varjostus, ja sitten pienemmät. Varjostuksessa käytin Stabilo All kynää ja Liqteksin väritöntä gessoa (koska tällöin sain muutoin vesiliukoisen pigmenttirikaan Stabilo All:n pysyväksi).Viimeistelin sivun akryylimustalla (laimennettu) ja fineline applicatorilla....

Ainiin, pakenen taas mökkielämään hetkiseksi, joten seuraavan kerran blogista löytyy vasta heinäkuun puolella. Toki jos intoa piisaa juttujani löytyy instasta RINUAAKKA_ nimimerkillä :) See you there!

2 kommenttia:

 1. Voih, hienoa, aikaa vaativaa, persoonallista! Itse elelen täällä lehtileikkeiden parissa ja tuumin mitä säästää ja mitä ei!

  Katsomisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Helena. Sinä oletkin erityisen taitava lehtileikkeiden kanssa - siihen nähden nää on näpetertelyä :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".