sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Sattumia - näyttely 27.-29.12.2017

Ihan ensin pahoitteluni teille, jotka olette aktiivisemmin blogiani seurannut. Vanha tietokoneeni ontuminen paheni pahenemistaan, kunnes sillä ei kyennyt edes postauksia tekemään. Siitä tauko ja nyt olen uuden koneen kanssa asialla ja - UH! - opetellen mennään. Vanhuuttaan hidastuneeseen verraten tämä kone on herkkä ja nopea - ah! liiankin. Ja nyt asiaan...

 Maaliskuulla hain Sastamalan kaupungilta kulttuuri ja taideapurahaa kahden näyttelyn pitämiseen, ja sain sen itselleni yllätyksenä. Ensimmäinen näyttely oli jo kesällä ( täältä kurkistamaan, mikä silloin oli meininki)  ja nyt välipäivinä toinen, vain kolmen päivän näyttely Kulttuuritalo Jaatsilla, Sastamalassa.
Kuva: Sastamalan kaupungin sivuilta
Kuva: Niina Vitikainen
Tila on aivan huikean hieno ja ihana.  Näyttelyä pystyttämässä oli kanssani ystäväni Tarja, joka vietti kanssani myös ensimmäisen näyttelypäivän. Sillä sellainen koukku tässä oli, että näyttelytilaa valvoin itse - tästä syystä rajallinen määrä päiviä myös käytössä. 

Etukäteen olin vähän negatiivisinkin ajatuksin tämän "nöpöttämisen" suhteen, mutta toisin kävi. Kävijä määrä ei ollut suuren suuri, mutta sitäkin ihanampaa oli tavata ihmisiä - ystäviä, jotka ovat kauempana tai joiden tapaamista ei ehdi lapsiperheen arkeen sovittaa - keskustella kuulumisista, töistä ja ajatuksista. Myös muutama työ löysi itselleen uuden kodin.
Tässä ovi aukeaa ja kaikki on valmista (kuva Tarja Pulkkinen)
Ensimmäisenä päivänä sain vieraita mm. Lahdesta saakka. Ihanana kömmähdyksenä - ja opetuksena itselle - oli kadulta sisään kävellyt vieras, joka näyttelyyn tutustuttuaan kysyi: "Kenen töitä nämä ovat?" Ihan aiheesta, missään sitä ei kerrottu.Tästä pistin itselle korvan taakse talteen ajatuksen siitä, että teetän ensitilassa (eli joskus) ihan käyntikortteja vastaavia tilanteita varten.

Minun tyttäreni jatkuvassa rytmissä <3 

Kuvat: Niina VitikainenTöitä näyttelyyn kokosin pitkin matkan vartta - osa uusia ja ensimmäistä kertaa esillä, osa jo 2014 valmistuneita. Mukana oli myös artjournal kirjoja. Herättivät melkoisesti mielenkiintoa.

Näyttelyn purkuporukka oli myös ehdotonta A-luokkaa ystävä lapsineen, Niina <3 ja omat muksut. Tämä näyttely jättää vain iloisia ja positiivisia kaikuja.

***

I had an art exhibition - only for three days here in my home town. This is a place that you can call "art gallery" - it has art exhibitons and conserts etc. throught year. This art exhibition was mainly collage of my works from 2014 to this winter. I took my artjournal books there too, cause I was there whole time.

4 kommenttia:

 1. Ihan ehdottomasti olisi ollut ihana tulla näyttelyyn, mutta se oli vain kolme päivää. Art journal kirjat on monelle outo juttu, joten varmaan herätti mielenkiintoa. Onneksi töitäsi näkee facessa ja jos vaikka blogissa olisi pieni näyttelytöiden "kierros". t.Fani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttely oli oikeesti tosi lyhyt, mutta pidempään ei tällä hetkellä ollut mahdollisuutta.

   Poista
 2. Hyvää uutta taiteiluvuotta 2018!
  Olisipa ollut mukava päästä katsomaan näyttelysi.
  Osui vaan hankalaan kohtaan tämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oiskin ollut hauska nähdä taasen ihan livenä. :) Etenkin kun näyttelystä jäi käteen paljon naurua ja jaettuja hetkiä. Ihana oli kun oli aikaa.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".