sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

...kun ajatus lyö tyhjää...

Ulla Thynel tutkintaa

 Kun on halu tehdä, mutta ei ideaa tai ajatusta. Kun on tarve uudistua, luoda nahkansa, mutta ei tiedä miten....

Niin silloin voi halutessaan ja mielestäni hyvällä omalla tunnolla, tutustua sellaisten taiteilijoiden töihin, tekniikoihin ja tyyleihin, jotka sielua ja silmää hivelevät.

Tutkia värien käyttöä ja muotoja kuten olen tehnyt tutustuessani Helen Dardikin töihin. Hänen töissään minua kiehtoo maailma, jonka hän luo niin helpon ja vaivattoman oloisesti. (Tässä kohtaa voin todeta myös, että upean helppouden takana on valtvasti töitä - veikkaisin - ja selkeästi lahjakkuutta: värien ja asettelun sekä muotokielen hallinnan suhteen). Helenin työt ovat raikkaita ja iloisia, täynnä leikkiä ja naurua - lapsellista kikatusta.  Ei voi kuin ihailla....

Toinen ja tällä kertaa ihanasti suomalainen taiteilija on Ulla Thynel  . (Tähän perään sydän potenssiin 300) Hän on niin taitava. Värit ja tunnelma. Hahmot, sadunomaisuus ja se ihana tovemaisuus. Ei voi kuin ihminen huokailla onnesta ja ihastuksesta.

Itse ihailemieni ihmisten työt ja heidän tekemänsä vaikutus näkyvät sitten myös pensselini kärjestä tulevissa pikkutöissä, joissa vaikka peilaten esikuvieni tyyliä tuon sitä suodattaen omani läpi.... opin tästä, se aiheuttaa pohdintaa ja ajatuksia. Nämä pikkutyöt olen tehnyt sillä ajatuksella ja idealla. Korttipohjiin ne liimasin ja niihin sekä muihin tutkintoihini pääset muuten tutustumaan Taidesuunnistuksessa 2019, jos satut Tampereen seudulle.

Helen Dardik tutkintaa1 kommentti:

  1. Vai lyö ajatus tyhjää. Vaikutteita muilta saaneinakin nämä ovat upeita. värien käyttö, tekstuuri. Ihania kerrassaan.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".