maanantai 17. helmikuuta 2014

Haitarikirja Helmikuu osa 17: Hyvä kirja

Tämän päivän aiheena Haitarikirja Helmikuussa on "hyvä kirja".

Luen paljon, pidän kirjoista laidasta laitaan. Toiset kirjat luen useampaan kertaan, toiset hitaasti ja toiset ahmien. Luen romanttista hömppää yhtä suurella nautinnolla kuin rikosdekkareita. Fantasia viehättää myös, sadut ovat ihania. 

Kun tämän aiheen luin, tiesin heti mitä kirjaa tai kirjoja sivuuni laittaisin. J.K. Rowlining Harry Potterit olen lukenut suomennettuna (kuulemma puolet viehätyksestä tippuu jo tässä). Taiteellista tai kaunokirjallista arvoa näillä tuskin on. Eivätkä ne ole ehdottomasti parhaat kirjat, joita olen lukenut. Miksi sitten HarryPotter? Koska se on tarina, joka imaisee minut sisäänsä ihan kokonaan silloin, kun niitä luen. Harry kavereineen elää maailmassa, joka on suunnattoman mielenkiintoinen, kiehtova ja mystinen. Kummallisia hahmoja, olentoja lapsuuden tarinoista ja taikominen. Ah! taikominen. Sivustani puuttuu eräs lempparihahmoistani Molly Wesley (Ronnien äiti), jonka keittiössä voisin viettää varmaan illan jos toisenkin. Lisäksi olisi ihanaa saada taikasauvan heilautuksella kotityöt tehtyä.

Sivustani puuttuu tarinan kannalta keskeisiä hahmoja, mutta valikoin sivuun ne itselleni tärkeimmät. Dumbledor -tietenkin, tätä en suostu perustelemaan - ja Kalkaros - yksinäinen ritari. Dobby, kotitonttu, orja, joka selvisi vapaudessa ja uhrasi elämänsä. Mc Garmiva ihana opettajattar - tiukka ja vaativa, mutta suurella sydämellä (olisin kovin mieluusti kuin hän). Hedwig -pöllö kaunis ja viisas. Harry Potteria ilman kuva ei ehkä olisi valmis. Ja viimeisenä se kaikkein tärkein, suurin ja turvallisin Hagrid, puolijättiläinen.

5 kommenttia:

 1. Komea haitarikirja! Mekkokurssilla oli valmiina korsettiosa, jonka ympärille jokainen rakensi omalla tavallaan varsinaisen mekon :) Luulen, että mekkokurssi järjestetään joskus toistekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pihi. Seuraavalle kurssille täytyy tulla mukaan. Tuo olisi niin takuuvarmasti neidin mieluinen koriste - vaikka lahjaksi.

   Poista
 2. Hyvä sivu. Itse en ole Pottereita lukenut, meni into, kun näki elokuvan ensin. Ensimmäisessä elokuvassa mieleen jäi liikkuvat portaikot ja leijuvat kyntteliköt :).

  VastaaPoista
 3. Hieno. En ole lukenut mutta nähnyt noita paksuja kirjoja nuorisolla.Elokuvissa olen käynnyt ja aika jänään taianomaista puuhaa.HUi...

  VastaaPoista
 4. Hienosti tehty kollaasisivu. En ole minäkään lukenut Pottereita. Elokuvat olen nähnyt enkä ole niistä kovinkaan innostunut. Olen varma, että kirjat on paljon, paljon antoisampia. Luen ne kyllä varmasti joskus, vaikka sitten mummelina.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".