sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Vesiväriä, puukyniä ja mustaa tussia

Lohikäärme (myyty)
 Nautin suunnattomasti piirtämisestä, maalaamisesta ja väreistä.... Kuinkakohan monta kertaa olen aloittanut postauksen näin?

Ehkä vähän selitellen yrittäen saada oikeutuksen sille, että piirrän tai maalaan kaiken liikenevän vapaa-ajan. Usein minulla on kesken useampi työ samanaikaisesti. Ja sitten niitä valmistuu monta samalla kertaa....

Minulla on tarve tehdä kuvia ja leikkiä väreillä. Mitä enemmän sitä teen, sen tyytyväisemmäksi tulen.

Yhä on useimmiten niin, ettei minulla ole kuvaa aloittaessani käsitystä siitä, mitä teen. Työ on vaistonvaraista ja avointa yllykkeille ja ehdotuksille. Paitsi ehkä silloin kun teen kuvaa, jonkun toisen pyynnöstä, johonkin tarkoitukseen. Tämän postauksen kuvat ovat pieniä A5 kokoiselle paperille tehtyjä.
Tekniikka niissä on sama. Ensin lyijykynä luonnos, sitten vesivärikerroksia, Derwentin Colorsoft värikynät ja sitten micron kynällä rajat. Muutamasta kuvasta löytyy myös PanPastel kuivapastelliväriä.
Vapautettu

Yksi eteenpäin työntävistä voimista on myös tarve oppia uutta. Tarve oppia hallitsemaan välineet, joita käytän.

...ja niitä välineitä on tullut hankittua enemmän kuin tarpeeksi.

Ihanaa on, että nää mun aivopierut miellyttää joskus jonkun toisenkin silmää niin, että työt päätyvät kehyksiin ja jonkun kodin seinälle. 
Yhdessä on mukavampaa

Kuulitko, mikä se oli?

Et ole yksin

Lohikäärmeen uni

1 kommentti:

  1. Oi miten upeita kuvia, lohikäärmeet varsinkin on aivan ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".