lauantai 10. elokuuta 2013

Lumikko

Skräppihetket #14 kangasta ainakin tausta haastetaan tällä kertaa skräppäämään. Ja tämä leiska on ollut pohdinnan ja harkinnan alla pitkään. Skräppääminen on vapauttava kokemus - enemmän sotkemista ja isolla vetämistä kuin kortteilu ja siksi ehkä kovasti mun juttu, MUTTA ennen kuin skräppi lähtee lentoon se tarvitsee KuningasIdean - ajatuksen. Ja mä huomaan, että itsellä ne ajatukset ja merkitykset on jotenkin kerroksissa tai kaksisuuntaisia. Tämä leiska siis tarvitsi kangasta, idea eli ja liikkui kirjavastakukkakaankaasta päätyen lähes koko valkoiseen leiskaan. Kangasta löytyy pohjasta ja valokuvan "kehyksestä". Niin ja se idea koko valkoisesta, lumesta, talvesta ja Lumikosta.

Se oli tammikuu 2010, kun lapset ja puolisko olivat keittiön ikkunan takana seuraamassa pientä valkeaa ja vikkelää, joka tuli kutsumatta kylään ja teki tupatarkastuksen aiemmin päivällä rakennettuun lumilinnaan. Puolisko ehti vielä napata siitä kuvankin. Lumikosta olemme jutelleet monesti sen jälkeen, ihmetelleet sitä ja sen käyntiä. Jollakin tavoin se oli merkityksellinen kokemus.

Lumikko

 Teksti:
Pieni pehmoinen
valkea
- vilahti lumilinnassa.
Jätti jäljen 
hankeen ja muistiin.

 (Minulle "muistiin" aukeaa kahdella tapaa - meidän lasten & puolison sekä kameran muistikortin... :) )

Nappeja, kultakangasta ja tuolla kuvassa nappisilmät ja nenänpää näkyen LUMIKKO...

Leimailin sinne tänne kultaisia pilviä jotka sit kuitenkin peitin lähes valkoisella... :)

 Tämä otsikko on valmiskirjamista, pahvisista. Ne maalasin valkoisella ja sitten päälystin vanhalla tekstillä ja taas valkosita pintaan.

Huomaathan, vanhan lakanan, jonka ompelin poimuille. Kuvassa näkyy myös virkattu kukkanen nappi keskuksella.

5 kommenttia:

  1. Kaunis vaalea työ ja ihana lumikko <3

    VastaaPoista
  2. Ihana, valkoinen leiska. Söpöinen lumikko ja ihana muisto!

    VastaaPoista
  3. Upeita elementtäjä tässä sivussa! Näit paljon vaivaa, lopputulos on hieno. Erityinen kokemus tuo lumikko, itse en ole koskaan nähnyt luonnossa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".