tiistai 5. elokuuta 2014

Blogihyppely

Sain  Anskulta haasteen vähän erilaiseen Blogihyppely haasteeseen!
Mukava tulla haastetuksi blogihyppelyyn, koskaan ennen en ole ollut mukana ja olen vähän otettukin, kun Ansku halusi juuri minut mukaan haasteeseen. Kiitos, Ansku.Anskua en ole koskaan "livenä tavannut", mutta yhteys löytyi helposti ja ATC-korttivaihdosta se alkoi.

Kun minut on haastettu, niin haaste jatkuu näin.Vastaan muutamiin kysymyksiin liittyen omaan tekemiseeni ja annan kysymysten mennä henkilölle jonka haastaan mukaan tähän blogihyppelyyn.Haasteen saaja jatkaa samalla tavalla vastaamalla viikon päästä omassa blogissaan samoihin kysymyksiin ja haastamalla max 3 ihmistä lisää.Näin hyppely kiertää ympäri maailmaa.Jännää eikö totta.Haasteen alulle laittaja ja englannin kielinen versio löytyy Papierstaun Sannan blogista.

1. Minkä parissa työskentelen tällä hetkellä?
Rakastan kerroksia, vaikka ne ovatkin verrattain uusi juttu työskentelytapana. Kerroksissa teen myös töitä, joten minulla on useampi keskeneräinen työ ja myös työstän erilaisia töitä lomittain. Itsenäisiä kuvia näkyy erivaiheissaan seinällä nyt 3. ArtJournal kirjoja minulla on työn alla useampia. Teen tällä hetkellä eniten juuri Artjournal sivuja ja itsenäisiä kuvia, kortteja "välipalaksi" ja muutan ATC:n silloin tällöin. Skräppäystä jonkin verran. Olen mukana koko vuoden kestävällä LifeBook2014 nettikurssilla ja sen Ah! niin antoisaa.
LifeBook2014 satoa

Itsenäisiä kuvia

Artjournaleja

2. Kuinka kauan luot yhtä tuotosta?
Tämä vaihtelee todella paljon. Kortti valmistuu tunneissa, toisinaan myös ArtJournal sivu. Itsenäinen kuva  saattaa roikkua luonnosteluvaiheen jälkeen seinällä viikkoja, saada väriä tai kerroksia lisää ja taas jatkaa roikkuistaan.
Seinäni nyt

 3.Lempi tekniikkani jota käytän tällä hetkellä?
Rakastan mömmöjä, kerroksia, yllätyksiä joten mixedmedia tekniikka on myös minun juttuni. Käsivarsia myöten värissä uiminen on parhautta ja auki jäänyt Gesso-purkki voi saada aikaan posttraumaattisen stressireaktion. Maaleja, tusseja, suikaleita, lehtileikkeitä, stansseja, leimoja struktuuria, kangasta, pullonpohjia, liitua, roiskeita, läiskiä ...<3

4.Kuinka minun kirjoitus/luomisprosessini etenee?
+
Jaa-a. Jostain kimmoikkeen se saa tunnelmasta/toisen tekemästä työstä/haasteesta/tunteesta - sitten usein nykyisin suttaan heti ajatuksen tai hahmotelman luonnosvihkooni (joka oli pitkään sen saatuani kaapissa. Olen sen saanut askartelevalta ystävältä.), ja prosessi jatkuu tästä, usein se saattaa pysähtyä luonnoslehden sivulle tai sitten jossain vaiheessa myöhemmin. Sen olen havainnut, että jokaisesssa prosessissa on vaihe, jolloin työ on kertakaikkisen ruma ja tekisi mieli aloittaa alusta, mutta jotenkin ruman vaiheen jälkeen työ vasta herää henkiin. Usein kerron tarinaa mielessäni kuvan hahmoista, miksi ne ovat siinä ja yritän kuulla ajatukset ja toteuttaa ne... Olipas hankala kysymys.

5.Kuinka innostun ja kuinka pysyn inspiroituneena?
Innostumiseen en tarvitse paljoa, tutorialvideot, toisten työt innoittavat. Toisaalta myös jatkuvassa kaaoksessa olevan askartelusoppeni siivoaminen, välineiden koskettaminen innostaa. Ja olen huomannut, että kun vaan tekee joka päivä jotain pitentä - edes hetken innostus säilyy. Kuvien tekemisestä tulee toinen luonto, tapa jäsentää maailmaa - kokonaisvaltainen mielihyvää tuottava tekeminen. Innostus pysyy yllä myös siksi, että jaan töitäni - myös Artjournal sivuja - avoimesti blogissa ja harrasteryhmissä. Saan niistä palautetta. Joskus saan myös kuulla työni koskettaneen, aikaan saaneen jotain hyvää. Se on tärkeää.

6.Minkälainen on minun tyylini?
Tyylini on kerroksellinen, monipuolinen ja vähän suttuinen. Usein siihen kuvaankin liittyvät sanat ja viesti. Jotain huumoria monesti on mukana. Värejä käytän paljon ja negatiivista (tyhjää) tilaa on vähän. En itse osaa oikeastaan kovin tarkkaan sanoa, mikä tyylini on. Ilmeisesti sellainen kuitenkin on, koska toiset ovat sen havainneet.
 
Seuraavaksi haastan Siskon ja Päivin  tähän blogihyppelyyn.
Koska on todella haastavaa valita kenet haastaisin mukaan päädyin valitsemaan kaksi voimanaista - kaksi upeaa naista, molemmat heistä ovat tehneet ja tekevät minuun lähes päivittäin lähtemättömän vaikutuksen. 

Siskoon ja hänen huimaavaan ihaniin pieniin taideteoksiinsa olen tutustunut ATC vaihtojen kautta. Siskon blogi on nimeltään Silpputehdas , mutta silppua ei tästä tehtaasta synny vaan upeuksia. Hänellä on myös viikoittainen ATC-haaste Silpputehtaan laajennusosa. Sisko on lämmin ja energisoiva persoona. Tapaatpa hänet missä tai miten vain, oikeasti askratelukurssilla tai - tapaamisessa, jutustellen hetken netin välityksellä tai viettäen aikaa lukien hänen vaivalla ja ajatuksella laittamaansa poistia ATC-vaihdon yhteydessä - olet jokaisen tapaamisen jälkeen rahtusen viisaampi ja voimakkaampi. Sisko saa sinut uskomaan itseesi ja omaan tekemisiseesi. Hän on Helmi, johon tekin pääsette nyt tutustumaan.

Päivi on taiteilija ja kädentaitaja, jonka tekeminen ulottuu paperiaskartelun tuolle puolen mm. kankaisiin. Hänen bloginsa Blog - Peony and Parakeet on englannin kielinen, mutta vaikka et ymmärtäisi sanaakaan vaikutut varmasti. Päivin tapa nähdä maailma väreinä ja muotoina on jotakin aivan käsittämättömän upeaa. Hänen blogistaan innostuu ja inspiroituu uudelleen ja uudelleen. Hän myös kouluttaa ja on filosfialtaan tutustumisen arvoinen Ihminen suurella i:llä.

Tulipahan pitkä postaus, mutta toivoin tästä olevan iloa. :) Ihanaa syksyä.


 

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihana teksti :) Ihanaa myös että haastoit Ihanan Siskon, joka todellakin on ihana, vaikka en olekaan livenä tavannut, mutta voin kuvitella että juuri sellainen kuin kerroit. Olemme olleet nettiyhteydessä melko kauan. Kiva kun laitoit myös kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku itsellesi haasteen antamisesta. Sisko ja Päivi ovat ihania - valtavan ihania molemmat. Monen muun olisin halunnut haastaa mukaan myös. Esimerkiksi Enkulin, joka aina jaksaa kannustaa ihanilla kommenteillaan, tai Päpsyn, Elina H:n tai tai tai tai... Maailma on pullollaan ihmisiä positiivisia upeita persoonia, joille ei huomaa kiitosta olemassa olosta, elämääni törmäämisestä, antaa...

   Poista
 2. Hei Anu-Riikka,
  kiitos haasteesta, tässä vastaukset haastekysymyksiin!
  http://www.peonyandparakeet.com/how-and-why-to-create-art/

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Sisko ihana <3 Omaa kuvaani heiman säikähdin :) :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".