perjantai 11. elokuuta 2017

Kortti työiloksi sydän ihmiselle


Jotkut tilanteet tarvitsevat enemmän huomiota, tsemppaamista,  hymyä ja tukea. Joillekin meistä se hetki on koulujen alkaessa, kun rento ja läsnäoleva ihminen - joka kiertää rauhassa yhtälailla kaupan hyllyjen väleissä kuin taidenäyttelyissä, nauttii ruuastan pureksien huolellisesti jokaisen suupalasen, elää aikataulutta ja kiireettä - muuttuu yhdessä yössä kameleonttieläimeksi, joka ei vain vaihda väriään vaan koko elämänsä ja olomuotonsa. (Tämä lähes täydellinen metamorfoosi ei ole täysin kivuton, mutta ehdottoman tarpeellinen.)Kameleonttieläimelle on tyypillistä se, että sillä on vähintään kahdeksan raajaa ja tarpeen vaatiessa se kasvattaa useamman lisäraajankin kuin myös se, että se voi olla useammassa eri paikassa lähes samalla kellon lyömällä ja täysin erilaisissa rooleissa. Ylemmän tason kameleonttieläin hallitsee helposti liki 30 yksilön laumat, ohjaten ja opastaen kutakin yksilöä tämän yksilölliset tarpeet huomioiden. Alemman tason kameleonttieläimet ovat helisemässä jo alle 10 yksilön ryhmien kanssa, mutta säilyvät hengissä eriskummallisen huumorintajunsa ansiosta.

Kameleonttieläimeltä odotetaan kummallisia ja täysin toisistaan poikkeavia asioita - sen pitää olla tiukka ja lempeä, leikkisä ja asiallinen, kaataa tietoa ja herättää ajattelemaan, olla läsnäoleva ja vastata Wilmaviestiin välittömästi, suunnitelmallinen ja spontaani,edetä tietyssä tahdissa ja vetää projekteja, arvioiva ja kannustava - ja kaikkea tätä SAMANAIKAISESTI.

Kaikista ei ole kameleonttieläimiksi.
Kaikki eivät halua sellaiseksi.
... jos nyt kuitenkn on niin, että olet kameleonttieläin muista: Sinä olet erityinen ja ainutlaatuinen. Sillä, mitä sinä teet ON merkitystä. Tsemppiä <3 Pusuja <3 haleja Siskot ja veljet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".