tiistai 3. heinäkuuta 2018

Hurahdus kaivertamiseen

Pitkä hiljaisuus täällä blogissa voidaan katsoa päättyneeksi. :) Yritän saada kursittua kasaan tekemisiäni tässä välissä - osaan niistä varmasti Instagramissa seikkailevat ovat törmänneet.  Vähän kankealta tämä tuntuu, mutta ehkä tämä tästä....
 Keväällä innostuin - osin työn kautta - linokaiverruksesta. Siinä on jotain todella rentouttavaa ja rauhoittavaa - ja toki se on prosessi. Ensin suunnittelet kuvan, jonka haluat painaa, sitten siirrät sen kaiverrusalustalle ja sitten kaivertamaan. Itse käytän SoftCut levyä, se on hieman pehmeämpää kaivertaa eli työstäminen mukavaa.
Sijoitin myös kunnon teräviin kaivertimiin, mikä on kyllä ensiarvoisen tärkeää. Nämä kaivertimet  ovat olleet vähintäänkin hintansa väärti. Helpottaa todella paljon, kun ei tarvitse ruuvailla terää irti kun tarvitsee erikokoista terää. Terät ovat todella teräviä ja tykkään kyllä. Pienempiin kaareviin ja pyöreisiin yksityiskohtiin kaipailen vielä vähän toisenlaista terää...

Keväällä työpäivän jälkeen on toisinaan väsynyt ja aikaakin kaiken jälkeen kovin vähän. Helposti ajan antaminen itselle ja omalle rauhalle meinaa jäädä kaiken jalkoihin. Tähän väliin sain koko kevään puserrettua hetken kaivertamista.  Siinä samalla - tehdessään tarkkaa ja keskittymistäkin vaativaa hommaa - sain itseni "pysäkille" hiljaiseksi ja rauhalliseksi omien ajatusten kanssa.

Yksi ehdottomista lempiaiheistani on linnut, ainakin kaivertaessa - ja niitä olen kaivertanut useampia. Tässä yhdet ensimmäisistä linnuistani.  Ylhäällä kiitoskortissa ja tässä vierellä jonkilainen yhteiseen pesään tai matkaan  tai kevääseen toivotteleva kortti.

Linnut painettu Versafine musteella.


Tekstiä varten tuli hankittua sellainen itseladottava leimasinkin...kaikkea sitä


Sekin on jännä, miten välillä tulee kausia, jolloin tällainen pelkistetty ja yksinkertainen toimii - vaikka olenkin värien ja RUNSAIDEN yksityiskohtien ja kerrosten ihminen. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun olet taas herättänyt blogisi henkiin! Nuo sun työt on aina yhtä ihania ja kiva lukea miten projektit on edenneet ja mitä välineitä olet käyttänyt. Nyt on niin kova innostus kokeilla tuota kaivertamista, että laitan tilauksen menemään. Minkälainen on se kaiverrin, jota kaipasit tuon setin lisäksi?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ulla S. Tauko on ollut paikallaan. Suorittajana saan helposti mukavatkin jutut muuttumaan "rutiininomaiseksi pakkopullaksi". Kaipailen vielä sellaista ehkä ohuempaa terää (kiinteästi pyöreässä pallomaisessa varressa)... En ole ollenkaan tyytyväinen pyöreisiin muotoihin - ja se syö kun pyöreät ovat niin mun juttu.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".