keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Paperillassa: Syksyn väriloistoa!


Paperillan tämän keskiviikon juttua varten saimme upean kollaasiin syksyisiä kuvia, sen löydät täältä.

Kuva inspiroi minua hakemaan perinteistein syysvärien oranssin, punaisen ja keltaisen rinnalle myös viileää, öistä, syvää sinistä ja sitä kautta vihreän sävyjä.

Tekniikka tässä aukeamassa melkoisen yksinkertainen ja koulun kuvaamataidon tunnilta tuttu. Hahmoteltuani profiilin aukeamaan piirsin taustan lehtien ääriviivat valkoisella vahaliidulla. Maalasin ne lehti kerralleen ensin vedellä ja sitten lisäsin värin kerrassaan. Kirjaa kallistelemalla sain värit leviämään hauskasti ja luontevasti.

Profiilin maalasin akryylimaalilla - 3 eri sinistä ja mustaa käyttäen. Kun maali oli kuivaa. Vedellä ohennettua akryylimaalia sudista roiskuttelemalla tähdiksi, joista muutamaan tein säteet. Tähtien kuivuttua töpörrelin pilviä tähtikirkkaalle taivaalle. Puun latvat sain leimasimesta. Teksti tulee Juicen kappaleesta Syksyn sävel, joka tuntuu soivan syksyisin korvamatona.

Itseäni inspiroi tällä hetkellä kovasti kahden maailman tai kahden erilaisen tunnelman yhdistäminen yhteen kuvaan. Tänään julkaistun kuvan lisäksi tämä näkyy artjournaleissani täällä ja tässä.


1 kommentti:

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".