keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Tänään tuunattiin purkkia

Purkkini valmiina
 Tänään osallistuin Ellun (Paperilohikäärmeen) purkin tuunaus ryhmään. Tarkoituksena oli tehdä peltipurkin pintaan struktuuria, kohoa ja kuviota. Keinot on monet - valtavan määrä mahdollisuuksia, ja olisin niin kovin hallunnut kokeilla kaikkea. Tänään opin valtavasti. :)

Peruspurkki maalattiin gessolla kahdesti kauttaaltaan. Sitten laitoin pintaan maskausnestettä (irtoavaa sellaista), johon tein kraatereita (ensin reikä ja sitten sormella pyöritellen kraatereiden reunat rullalle)
Tämän jälkeen käytin aikaa kameekuvan tekemiseen ja käytin siinä... no tuota ainetta. Nimi on nyt aivan hukassa.
kameekuva läheltä

Sitten maalasin, lisäsin bronssia, rautamustaa ja suihkutin antiikkiainetta pintaan. Sinne tänne punaista metallihohto vahaa. Olisin voinut jatkaa heti perään seuraavan purkin, mutta totta sekin, että joskus täytyy ihmisen nukkua :)kansiKamee kuvan taakse (tosi tyhmästi vain kuvan ympärille) ja kanteen käytin käsittelyä, jossa maali "vanhennetaan" pohjalla siis tässä mustarautamaalli, pintaan käsittelyaine (joka ei saa kuivua läpi) ja päälle pintamaali, joka kuivuessaan halkeilee hauskasti.

Kannen koriste on Ellulta valmis ja gessolla kiinnitetty.
purkki kokonaisuutena
Ja seuraavaa purkkia (tai mitätahansa isompaa pintaa käsitellessä) muistan olla tekemättä kuvan ympärille tuommoista typerää kehää! Enkä vedä sitä maskausnestettä maalarinteipin yli... Mutta tärkeintä on, että virheistä oppii ja tänään olen oppinut valtavasti.

Oli muuten hurjan ihana tavata ihimisiä oikeasti :) Sellaisia joiden töitä on ihastellut. Kiitos kaikille <3 mukana olleille.

4 kommenttia:

 1. Oih varmasti kivaa, oisimpa lähempänä..
  Kaunis..

  VastaaPoista
 2. Mietin ensin, että mitä ihmeen kehää nyt tarkoitat, että hyvähän tuo on tuossa "kameen" ympärillä, sitten taisin sen keksiä. Tosiaan mahdollisuuksia on ihan mahdottomasti! Eikös se ollut kohopasta jolla tuon teit? Hienoa ainetta. Minä jäin heti koukkuun kun ekan kerran laitoin sitä sabluunan läpi työhöni Paperilohikäärmeen maskit ja sabluunat kurssilla.
  Oli kyllä hienoa päästä kokeilemaan ja kyselemään. Ja erityisen hienoa oli tavata livenä vaikka ei paljon ehditty jutella edes. Mulla on vähän kuulokin huonontunut, eli kun hurisee ja pörisee niin arvaan sitte puolet kuulemastani. Saatankin sitten vaikuttaa pöljältä, mutta näillä eväillä mennään!

  VastaaPoista
 3. Mietin ensin, että mitä ihmeen kehää nyt tarkoitat, että hyvähän tuo on tuossa "kameen" ympärillä, sitten taisin sen keksiä. Tosiaan mahdollisuuksia on ihan mahdottomasti! Eikös se ollut kohopasta jolla tuon teit? Hienoa ainetta. Minä jäin heti koukkuun kun ekan kerran laitoin sitä sabluunan läpi työhöni Paperilohikäärmeen maskit ja sabluunat kurssilla.
  Oli kyllä hienoa päästä kokeilemaan ja kyselemään. Ja erityisen hienoa oli tavata livenä vaikka ei paljon ehditty jutella edes. Mulla on vähän kuulokin huonontunut, eli kun hurisee ja pörisee niin arvaan sitte puolet kuulemastani. Saatankin sitten vaikuttaa pöljältä, mutta näillä eväillä mennään!

  VastaaPoista
 4. Se mikäseainenytoli on muuten Viva Decorin Ferro :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".