sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hevostanssi (vaihekuvat)

Enkulille lupailin tehdä postauksen vaihekuvin. Tänään oli sen aika, joten nyt tulee paljon kuvia.
 Tästä se alkaa ensin asettelen papereita pohjalle, käytän melko paksua vesiväripaperia, jotta se kestää kosteutta ja kerroksia. Liimana käytän Hevy Gelm Mediumia, jonka levitän lastalla.

Ensimmäisen värikerroksen teen akvarelliliiduilla.Värit valitsen aika pitkälti tunnelman mukaan - ja useimmiten kolmea väriä.
Tänään kuitenkin mukana kahta vihreää. Sitten levitän/aktivoin värin vedellä.

 Kuivumista autan kuumailmapuhaltimella - vähän joka välissä. Myös ennen gesson levittämistä. Lifebook2014 olen oppinut hauskan tavan - eli ihan klöntit paperille ja rullaamaan.

Harmikseni en olekaan ottanut kuvaa gessotusta pohjasta, anteeksi.


 Sitten vuoroon akryylimaalit, jotka levitän työhön sormin. Miksi? Varmaan koska se tuntuu parhaalta tavalta.


 Lisään strutuuria mistin ja kuplamuovin avulla. Niin ja jokavälissä aina tarpeen tullen olen pyyhkinyt osaan kerroksesta pois. Teen tämän kostealla kankaalla.

 Lisää struktuuria tekstileimalla ja musteella.

 Koska pohja on valmis, tai siltä tuntuu, vedän kaiken päälle Transparent Gessoa - se ensiksikin estää värejä leviämästä. Lisäksi sen päälle voi piirtää - riippumatta alla oven paperin pinnasta. Gesso mahdollistaa myös lyijykynä jälkien muokkaamisen - kumittamisen. Siis loistava aine..
 Tämän jälkeen lähden hahmottelemaan aihetta. Tällä kertaa hevosta.

 Kun aihe on valmis maalaan käyttäen akryylimaalia ja vettä, jolloin maalista tulee aavistuksen läpikuultavaa - allaolevat kerrokset näkyvät pintaan.

Lopuksi vielä teen varjostuksen lyijy/grafiikkakynälllä - käytten häivytintä. Teen valkoisella geelikynälllä korostuksia. Mustalla tussilla teen pieniä yksityiskohtia ja mahdollisen tekstin. JA työ on valmis.

3 kommenttia:

  1. Olipas ihana sepostus asiasta - ja uppee lopputulema jälleen kerran!

    VastaaPoista
  2. WWWAAAUUUU KIIITOOOS
    Ihana työ. Pakko kokeilla tätä tekniikkaa.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".