tiistai 2. kesäkuuta 2015

Nyt ne asuvat vielä kenkälaatikossa

osa mukaan tulevista töistä

Aluksi se oli vain pieni kuiskaus omissa ajatuksissa. Ikäänkuin oman itsensä varjo. En uskaltanut edes kunnolla sitä ajatella, silllä enhän minä ole taiteilija sananvarsinaissa merkityksessä ja työnikin ovat enemmän kuin kirjojen kuvistusta. En ole kouluttautunut tai edes näyttelyissä itse käyvä. Ihan tavallinen erkkaope vaan. Ja sitten jotenkin, ehkä koska sain kehotuksen, paljon positiivista palautetta ja kannustusta täältä blogista ja FB-ryhmistä, sanoin sen kuitenkin ääneen työyhteisössä. "Unelmoin taidenäyttelystä!".  Sain kannustusta - valtavan paljon kannustusta ja rohkaistuin. Viimesyksynä ryhdyin vakavasti harkitsemaan ja suunnittelemaan taidenäyttelyä. Paikankin varasin jo tuolloin - lähes vuosi sitten - lähikirjastosta.
suunnitelmat
Keskusteluja on suunnitelman eteenpäin viemiseksi käyty siitä pitäen. Isona apuna on ollut Terhi P (rohkaisussa, taustoissa, kiinnityksessä), Leni, joka poikkesi turneella uhraten vähiä vapaitaan suunnitellen kanssani, mitä laitetaa ja mihin laitetaan. Mannerilta Suvi on auttanut myös omakustanteena toteutettavan näyttelyni asioissa paljon.

Tähän päivään asti silti kaikki on ollut lähes keskustelun tasolla. Mutta tänään olen laittanut tuulemaan. Olen järjestänyt pahvit, sopinut tapaamisen painotaloon printtikuvien tekemistä varten ja ollut yhteydessä Manneriin - jotta osaan määritellä liiman ja taustapaperin tarpeen. Hi hii! Nyt sitä viimeinkin taidan uskoa, että totta tästä tulee. Vaikka tehtävää on vielä paljon. Mikäli teille sopii - ja vaikka ei sopisikaan - postailen tästä aiheesta useampaan kertaan ennenkuin olemme heinäkuun lopulla?
.

6 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä. Erinomaista. Jos en asuisi liian kaukana, kävisin ehdottomasti katsomassa taidettasi livenä. Mutta tyydyn näin ollen katselemaan netin kautta.

  VastaaPoista
 2. Upea juttu, Juuri noin pitää toimia. Teet tosi upeaa taidetta ja näyttelystä tulee ihana.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanaiset. Iso osa on sekin, että aloitin blogin ja uskalsin kuviani laittaa tänne. Ja sain kuulla, mitä ne muissa herättää. llman sitä ei tässä oltas... <3 joten kiitoos.

  VastaaPoista
 4. Erittäin paljon Onnea järjestelyihin ja itse näyttelyyn! Toivottavasti saat näyttelystä paljon palautetta. Itsellä ollut pari näyttelyä ja se palaute on niiin voimaannuttavaa! Mutta senhän sinä jo tiedätkin, kun saat netissä palautetta :)

  VastaaPoista
 5. Miuku juuri se on kaikkein jännittävintä, että löytää itsestään sen rohkeuden laittaa työt esille. Jotenkin "nostaa" ne taiteeksi - tästä en vieläkään ole varma. Mutta uskon, että iloa niistä on ehkä sellaisille, jotka pääsevät paikalle.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".