perjantai 15. heinäkuuta 2016

OKTK#19 paperinukkeillee

Jo ennen kuin Paperillassa tehtiin paperinukkeja sovimme Silpputehtaan Siskon kanssa, että kesällä tehdään paperinukkehaaste. Sitten havaihduin Paperillan paperinukkeartikkeliin :) Sinne tein paperinuken, joka asui arttiaukeamalla. Ehkä siksi tuntui hyvältä tehdä nyt paperinukke, joka seisoo omilla jaloillaan ilman korttia ja jolla on hieman enemmän ulottuvuutta.

Hahmottelin pahville ihmishahmon ja leikkasin sen sitten irti. Halusin tehdä nukelle jalustan, jotta se seisoisi itse. Tämä ei myöhemmin ollut toimiva ratkaisu. Leikkaamisen jälkeen tein samasta pahvista kohoumaa nuken otsaan, nenään, takaraivoon, takamuksiin, rintoihin ja vatsaan. Liimasin kohokkeet paikoilleen ja sanomalehtisilpulla kiertelin nuken muutamaan kertaan. Liimana käytin gelmediumia. Tämän jälkeen maalasin nuken pohjavärin, laitoin kohopastaa puvun kuviointiin ja maalasin lisää.
"kohoumia" :)
Kuivatteluihin työvaiheiden välissä kului verrattain paljon aikaa. Etenkin sanomalehtiliimauksen jälkeen.  Viimeistelyvaiheessa maalasin nukelle kasvot ja kuumaliimalla kiinnitin hiukset, ruusut ja muut koristeet. Pitsin, ruusut ja tyllin värjäsin samoilla maaleilla, joilla olin nuken pukua maalaillut. Vahingossa törmäsin höyheniin ja ne olivat tämän neidin hepeniin juuri sopivat.

Vaikkei OKTK varsinaisesti olekaan mixedmediahaaste, olisi hauskaa, jos joku muukin innostuisi tämän tyyppistä paperinukkea tekemään- vaikka näistä ei kyllä koskaan tiedä, onnistuuko vai ei.
2 kommenttia:

  1. Hieno nukke, upea asu hänellä <3

    VastaaPoista
  2. Oi että kuinka kaunis leidi ja miten kaunis iltapuku! Upean kolmiulotteinen nukke!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".