lauantai 6. heinäkuuta 2013

Tervetuloa askartelusoppeen ;)

 Tästä lähdin liikkeelle. Meidän kodinhoitohuone on L:n mallinen ja tää askartelunurkka tulee siihen sakaraan, joka on melkein pois silmistä, mutta mukavasti puuhaa riitti siinä, että kävi läpi kaapit, jotka ovat keränneet roinaa vuodesta 2007, jolloin tänne muutettiin.

 Tietenkin tarvaroille, jotka tähän asti ovat ajelehtineet siellä täällä ja pääsääntöisesti keltaisessa muovilaatikossa piti löytää omat paikkansa sopessa. Ratkaisin pulman itseninäköisellä tavalla ja tuunasin vanhoista kenkä- & pahvilaatikoista hauskoja säilytys laatikoita.

Tässä yksi: Siilirouva kastelukannuineen on yksi niistä harvoista leimoista, joita mulla on. Yleensä maalaan/ piirrän kuvat askarteluihini ihan itse. Siilirouva vartioikin niitä kaikkein tärkeimpiä eli kyniä ja pensseleitä :)


Tämä kenkälaatikko sai koristuksensa puhelinluettelon sivuista, vanhan kirjan kuvista. Ihanasta Karvian vintiltä löytämästäni Pauligin kahvimainosjulisteesta ja todella vanoista palapelin palasista. :)  Ja nämä Veturipojat kätkevät alleen leimasimia l. kirjain ja numeroleimoja ja tyynyt.


Napeille löysin hauskat kirkasmuovikantiset laatikot, joita olin jostain syystä säilytellyt. Niissä on saanut Pikkuneidin nukkekoti kalusteita ja nyt ne säilyttävät nappeja.

Nuo nimikyltit olen saanut joskus askartelutarvikevaihdosta, jossa haastavinta oli löytää ne vaihtaritavarat. Itse käytän paljon kierrättäen tarvikeita, joten aina ei tiedä löytääkö uusi askartelija ideaa niistä....


Tässä kuvassa soppi on jo saanut hyllyn, josta olen erityisen ylpeä. Ostin ihan peruslankun, jonka maalasin (sumutin maalilla) ja laitoin roikkumaan koristeketjuilla kaapin pohjaan. Vältyin reikien poraamiselta.

Kuvan pinkkimöykky kätkee alleen mankelin ja silitysraudan ja on vielä pelkkää kangasta. Tarkoitus olisi ommella siitä päälinen, jonka alle saisin nuo tarpeelliset välineet piiloon.Ja tältä näyttää lähempää.  Otan myöhemmin vielä kuvia noista muista laatikoista, koska nekin on hauskoja tuunauslaatikoita.


Mutta tässä siis ympäristö, jossa minä väkästelen, askartelen...

ja niin monesti tuohon viereen tulee kannettavaksi pikkuinen matala askartelupöytä perheen pienemmille skräppääjille. Näin sovittiin, koska tämä kysymys etenkin Pikkuneitiä kaiversi... (Vaikka toki tarkoitukseni on toisinaan, tehdä tästä sitä äidin omaa aikaakin. )


4 kommenttia:

 1. On niin sun näköinen soppi. Tiedän, että tuut viettämään siellä monta mukavaa hetkeä ihanien askartelujen parissa. Odoton innolla kuvia tänne blogiin.

  Voit myös hiljalleen keräillä materiaalia Roosan tulevaan ylioppilaskorttiin. Aikaa on vielä runsaasti. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tarja. Itsekin tykkään kovasti. Joku Pinkki vaihe menossa? Ei oo aikaisemmin koskaan kiehtonut, oisko toi Neidin aikaansaannosta että äitikin on saanut siedätyshoitoa. Ja kortti onnistunee kyllä :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. :) Eikös ookki. :) Mutta tämän jälkeen on maalia kasautunut ja paperia kertynyt...

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".