lauantai 10. tammikuuta 2015

ArtJournal- aukeama: Fly

Fly
Tiedättehän te, että minulla on kaksi lasta. Esikoinen on kymmenen vanha poika ja neiti aloittaa ensisyksynää koulun. Iloja ja suruja lapsen maailma on pullollaan. Varhaiskasvatusihmisenä nuo allekouluikäisen maailman murheet ovat jotenkin paremmin hanskassa, kuin isompien muksujen surut. Huomaan kyllä kasvavani vanhempana lasteni mukana, mutta olen usein hämmentynyt, epävarma ja hämilläni teini-iän kynnyksellä painivan poikani kanssa.

Tämä alkupaasaus siksi, että kuva on yhtä ristiriitainen kuin poikani ja pupun alakuloinen ilme tuli tästä aamusta ja pahasta mielestä, jota lapseni  kävi läpi... pelimaailmassa tapahtuneen pettymyksen vuoksi, jonka aiheutti luokkakaverin toiminta. Kävimme pitkän keskustelun todellisuudesta ja pelimaailmasta. Harmin tunne on todellinen, vaikka pelimaailma ei. :( Nauhaan sidottu sudenkorento tuli ehkä siitä, että vaikka meillä pelaamista rajoitetaan, olen silti viimeaikoina pohtinut sitä, milloin pelit ja media noin yleensäkin ottaa liikaa tilaa - sitoo ja koukutta. Minuakin aikuista ihmistä....

Taustan suihkin tulemaan jo eilen illalla. Pidän suihkeiden tuomasta ilmeestä, mutta käytän niitä melko vähän. Koska pidän kuvan luomisesta suoraan pohjan päällle. Käytän paljon akryylimaalia tai akvarelliliituja, jolloin pohjaan suihkittu lähtee elämään veden kanssa. Tässä toteutin pupun öljyliiduilla - jolloin vettä ei tarvittu. Pidän myös siitä, että öljypastilliliiduilla saa melko nopeasti kauniin ja voimakassävyisen pinnan. Kurjaahan siinä on se, että yksityiskohtien tekeminen on haasteellista. Öljypastillin päälle ei meinaa mikään tarttua - ja moni tussi/lineri vioittuu käyttökelvottomaksi.

Ja nyt jotta en aivan jumiin jäisi - lähden lasten kanssa uimaan. Parhautta. Ihanaa viikonloppua.4 kommenttia:

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".