tiistai 10. joulukuuta 2013

11. luukku


Joulun ehdoton suosikkini on Taatelimuffinit

1 pkt (250g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200g voita
2     kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl kermaviiliä
2 tl vanilja sokeria
2 tl ruokasoodaa
3½ dl vehnä jauhoja
Kuorrutus: n. 300g maustamatonta tuorejuustoa
                    1 tl vanilja sokeria
                     150 g huoneenlämpöistä voita
                     1 pkt (500g) tomusokeria
1. Keitä taatelit vedessä kattilassa pehmeiksi, n. 5 min. Ota kattila levyltä ja kuutioi joukkoon voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, Lisää joukkoon kermaviili.
3. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään ja sekoita jauhoseos sokeri.muna vaahtoon.Lisää lopuksi taatelirasva seos.
4. Kaada voieltuihin muffinipellikoloihin.
5. Paista 200 asteessa n. 20 min
(yhden kakun paisto aika  1h)
6. Mittää tuorejuustokulhoon, vatkaa ilmavaksi, lisää vaniljasokeri ja voi - vatkaa kunnes seos on tastaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vaktaa kunnes seos tasaista.
7. pursota kuorrute jäähtyneen muffinin päälle juuri ennen tarjoilua.

Minä tein niitä, koska meidän tiimillä on huomenna pikkujoulut ja PALJON herkkuja. :)

2 kommenttia:

  1. Minä teen aina vanhanaikaisen taatelikakun. Kiitos tästä upeasta ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehan hyvä vain. Ja kiitos itsellesi <3 Sain tnään valtavan ihanaa postia...

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".