torstai 23. heinäkuuta 2015

Projektia pukannut eli tilaustyötä Versoon

Verso eli vertaissovittelu toteutuu kouluissa ja päiväkodeissa, miten siitä saat halutessasi tietoa kilkkaamalla tästä . Itse olen ollut mukana pieneltä osin sillä sain kunnian olla tekemässä Versoon ensin pienille päiväkoti-ikäisille ja sitten isompienkin prosessiin kuvat, jotka konkretisoivat sovittelun vaiheet. Kuvia sinällään en halua tässä julkaista, ovathan ne  jo Verson omaisuuttakin, mutta prosessin omalta kohdaltani kuitenkin.

Työtilaisuuden sain ystäväni kautta, joka oli yhteydessä minuun. Sitten alkoi selvitystyö, jonka aina pyrin selkeyttämään sitä, millaisia kuvia tarvitaan, mihin niitä käytetään. Luonnoksia kuvista läheteltiin edestakaisin ja s-posti lauloi. Lopulta löysimme yhdessä toimivat hahmot ja sitten tekemään kuvia. Ensimmäisen viiden kuvan jälkeen tein muutaman muun kuvasarjan versolle.
Sitten sain tilauksen julisteesta, jossa tuli näkyä tarpeet ja tunnesanat - ah! ja voih! sen tekeminen oli vähintäänkin haastavaa. Yhteen sovitettiin minun näkemystäni, joka oli yllättäen aika vahva ( Niinkuin usein sattuu silloin kun tulee idea, jota halua lähteä toteuttamaan. ) sekä tilaajan tarvetta siitä, millainen julisteen tulee olla.

Viimeisinä lähti postin matkaan valmiina vierässä vielä keskeneräinen viiden kuvan sarja auttamaan pieniä tai puhetaidottomia kertomaan, mikä pahan mielen aiheutti.

Tämän tyyppisiä toimeksiantoja toivoisi enemmänkin. Vaikka niissä saakin vääntää ja kääntää eikä luovuus saa ihan rehottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".