tiistai 19. marraskuuta 2013

ArtJ: Tunnistaako ystävä hätää?

ArtJournalin teko on kyllä - ainakin minulla - kummallisinta, mitä teen. Siinä en suunnittele juuri muuta kuin ehkä sen, millaisella tekniikalla lähden aukeamaa täyttämään ja sekin saattaa muuttua matkalla. Harvoin  minulla on ajatusta siitä, mitä aukeamaan tulee - vai tuleeko mitään? JA sitten vain työhön...

Siinä piirtäessä,  maaltatessa, maskatessa pyörittelen päivää ja siihen liittyviä ajatuksia päässäni ja jotain näistä sitten - hyvässä tapauksessa - sanoiksi paperille. Voi olla, ettei kuva ja teksti mitenkään kohtaa. Postailen niitä tänne, vaikken oikeasti ole ollenkaan vakuuttunut antaako ne kenellekään muulle mitään. Niin tai näin, tällaista tuli tänään...


Tämän aukeaman aloitin akryylimaaleilla maalaillen kaiken moisia asioita paperille. Mitä nyt mieleen juolahti. Sitten akvarelleilla maalasin valkeat peittoon ja vähän sävyjä akryylin päällekin. Sen jälkeen lisäsin roiskeita ja räiskeitä (yllätys!) ja leimailin pieniä neliöitä ja piirtelin vähän isompia. Sitten tussit esiin ja tekemään yksityiskohtia, korostuksia, mitä nyt mileen tuli.

Viimeisenä teipit pois ja reunan viimeistely.

Pidän yksityiskohdista, ja kerroksellisuudesta, joka aukeamassa on vaikka siinä ei tasoja ole kuin yksi. Toivottavasti mahdolliset kävijätkin saavat tästä jotain irti. Huomiseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".