tiistai 30. joulukuuta 2014

Artjournal: Keskitalvea ....pohdiskelua inspiraation etsinnästä ja kopioinnista


 Tänään syntyi tämä aurinko, jonka kultaisessa kehrässä pohdiskelen samoja kuin usein joulun ja uudenvuoden aikoihin.

Tänne blogiin haluan ...mahdollisesti taas kerran ..myös aivan avoimesti kertoa, että käyn paljon Pinterestissä.Olen sinne jopa ladannut omia töitäni muutamia.
Haluan jakaa tämän siksi, että seikkailen siellä nauttimassa kuvista väreitä, muodoista ja ideoista valloittavista ideoista.

 Jotkin näistä ideoista jäävät sitten surraamaan päähän. Niin tämäkin tai idea tähän. Auringon omaiseen kehrään ja tekstiin siinä.

Työ, josta omani lähti, saattaa olla hyvinkin erilainen. Sillä en ole siihen palannut eikä se ole ollut mitenkään mallina itselläni tätä tehdessäni. Totta kuitenkin on, ettei tämä tai monimuukaan työni ole oman pääni puhdas idea, vaann ikäänkuin minun tulkintani siitä.

Kuten eilen postaamani "We are Sailing" - purjeen  jossa on profiili olen nähnyt Pinterestissä. Kuollaksenikaan en enää muista, oliko se tehty maalaten, valokuvamanipulaationa vai sekatekniikalla, mutta tiedän, sellaisen olevan.

Jokainen viiva tässä työssä on minun piirtämäni, jokainen väri minun siveltimeni ja vesivärieni tuotos.

Jos tekisin tätä kaupalliseen tarkoitukseen olisiko kyseessä plagiaatti? Mitä ajattelet? Vaiko ei.
 Tiedän senkin, ja uskallan ääneen sanoa, että osaan piirtää melko hyvin ja halutessani voisin piirtää lähes yksi yhteen kuvia katsoen mallin valmiista työstä. Silloin kopioisin, eikö totta?

Itse nautin niistä töistä kaikkein eniten, jotka ovat 100% oman ideani tuotosta. Tai ainakaan en tunnista ideani lähdettä, voihan tällöin olla että muistini onkaloista senkin kaivan. Siksi pidän niistä töistä, joissa työ rakentuu kerroksista ja syntyy hiljalleen. Kerrosten välistä löytyy silmät, kasvot ja kohtalot.

Visuaalinen muistini on useimmiten mukava asia. Voin melko varmasti sanoa jostain asiasta, missä se on tai esimerkiksi "se oli kirjoitettu vihreällä tussilla". Jos olen sen nähnyt. Omia ideoita - niitä takuu varmasti omia ideoita - "visumuistin" kanssa on vaikea luoda.

Kuulisin nyt kovin mielelläni, miten sinä koet tämän jutskan.

4 kommenttia:

 1. Vau! Todella hieno työ!

  VastaaPoista
 2. Hei,totta on että jokaisen on haettava jostain inspiraatiota ja itsekin katson tuubista videoita ja selailen pinterestin ihanaa maailmaa kun oma muusani on vierailla mailla. Ei ole aina helppoa keksiä mistä repisin voimaa jaksaa tehdä altsuani tai miten sitä jatkaisin (varsinkin kun teen tämän hetkistä altsua miehelleni). Ja jos käy niin että löydän jonkin kuvan joka miellyttää minua, teen siitä oman versioni. Tai käytän samaa tekniikkaa yksityiskohtiin mutta kukaan ei sitä tunnistaisi vaikka näkisi.
  Harmittaa etten vielä voi jakaa altered bookini valmiita sivuja enempää, sattuu vain olemaan niin että ukkokulta käy välillä siellä lukemassa ja en halua hänen näkevän sivuja ennen kuin ovat valmiita. Siksi aloitan kohta oman henkilökohtaisen altsuni sekä ns. testialtsun johon testaan tekniikoita surutta.

  VastaaPoista
 3. Ja unohdin sanoa että pidin kovasti sinun auringostasi! Tämä on aivan mieletön! Wau!

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".