maanantai 1. joulukuuta 2014

Paperitähti (Kk:n joulukalenterin 1. luukku)

 Ihana paperitähti on meidän joulussa joka vuonna se ensimmäinen joulukoriste, ja siksi sen ja ohjeen laittaminen ensimmäiseen ruutuun tuntuu kovin luontevalta.
 Pahoittelen kuvien huonoa laatua. Melkoisen pimeät päivät....

Tarvitset:
* 6 kpl paperiarkkeja
* paperiliimaa
* sakset
* nitoja

Paperina itse olen aina käyttänyt aivan perus toimistopaperia, mutta olen nähnyt kauniita tähtiä toteutettuna kaksipuolisesta kuviopaperista, joten vain mielikuvitus tässä rajana. 
1. paperit leikataan neliöiksi (21,2 cm x 21,2 cm oli tässä tähdessä)

2. neliöt taitetaan kolmioksi ja....

3. uudelleen kolmioiksi

4. leikataan paperi pitkän sivun suuntaisesti suikaleiksi (siivu itsellä n. 1cm - levämpi tai kapeampi toimii myös), huolehdithan siitä, ettet leikkaaa "katki" vaan jätät n. sentin alueen leikkaamatta.

5.  avaa taitokset ja lähde liimaamaan suikaleita kärkjistä yhteen paperiliimalla, niin että liimaat joka toisen toiselle puolelle (käännät paperia ees taas) Aloita liimaaminen paperin keskeltä

Sakara valmiina

6. tee kaikki kuusi sakaraa valmiiksi

7. kiinnitä sakarat keskeltä yhteen. Tässä voit käyttää liimaa, jos olet maltillinen. Itse en ole, joten nidoin ne keskeltä yhteen.

8. Tähti on nyt melkein valmis, liimasin vielä sakroiden pitkiltä sivuilta sakarat yhteen. Ja sitten ripustetaan

Ta-daa! valmis tähti
Tämän tähden tekeminen on helppoa ja mukavaa. Onnistuu myös eskari-ikäiseltä lapselta. Ainoa harmi on, että säilöminen ei tahdo onnistua. Siitä saakin hyvän syyn askarrella joka vuosi uuden. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".