tiistai 9. joulukuuta 2014

Kk:n joululukalenteri 9.luukku: Namusia kortin rinnalle tai sijaan

Olen aina rakastanut itsetehtyjä joulukortteja ja lahjoja ja pieniä muistamisia. Tänään saimme lasten kanssa kummeille pienet maistuvaiset paketit valmiiksi - nämä laitamme siis postiin, pikkuisen jouluviestin ja valokuvien kera.
Näissä nyyteissä on kahdenlaisia herkkuja, molemmat helppoja ja nopeita valmistaa. Myös kauniita ja maukkaita, mitä parhaita annettavakasi ilahduttamaan.

Noissa kartionmallisissa tötteröissä on Paahdettuja hunajamanteleita .
Niiden tekeminen on helppoa ja hauskaakin. Sen verran olen "oikonut" , että ohjeessa sanotaan "Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokerit päälle. Levitä voipaperille jäähtymään." Itse toimin niin, että nakkaan kaikki mantelit kannelliseen muovikippoon ja ravistelen ja vasta sitten paperille jäähtymään. Lisäksi olen käyttänyt kaneli-sokeria (n. puolet kanelia puolet sokeria) ja siihen ohjeen mukaan suola. Tässä kuvalinen ohje tötterön tekemiseen.
Tarvikkeet

1. leikataan kartiot sekä pahvista että vanhasta sanomalehdestä (nuottipaperi myös kaunis)


2. liimataan pohjapahvi kartioksi, jonka päälle aavistuksen suurempi päälyspaperi liimataan. Ylimääräinen reuna taitetaan ja liimataan kartion sisällle.


3. liimataan kartion reunaan pitsiä (tarrapintainen pitsi tässä kätevä) kiinnitetään mahdollinen kahva ja muut koristeetSuklaalusikat ja pikkukonvehdit

 Ohjeen ja kauniit kuvat näihin ihaniin herkkuihin löydät Kinuskikissan blogista. Tämäkin erittäin helppo ja hyvä ohje.

Paketoimme ne yksinkertaisesti hopean värisestä kartongista leikatun sydämen päälle, kietaisten sellofaaniin ja punaista villalankaa koristeeksi. Kaunista, eikö?
Tästä tötteröstä löytyy manteleita ja konvehdit. Tämä on myös pienempi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".