perjantai 18. lokakuuta 2013

ArtJ: Mökkireissulla

Takana ihanaa syyslomaa ja mökkireissu. Ihan parhautta, upea syksyinen metsä ja koko perhe lomalla. Käveltiin lähes jokapäivä pitkin metsää, haisteltiin luontoa, joka on jo selvästi asettumassa talviteloilleen. Kylmää ja illat jo tosi pimeitä - pian kuuden jälkeen hämärtää. Pakoa arjesta, kuten ensimmäinen ArtJournal-aukeama kertoo. Jäin sitä tehdessäni miettimään, mikä on taidetta. Olen tätä pohtinut ennenkin. Ehkä vielä nyt mietin sitä enemmän tämän kuvallisen päiväkirjan vuoksi, jolla on mielestäni melko mahtipontinen nimi ArtJournal. Ehkä itse koen, etteivät tuotokseni ole riittäviä tämän mahtipontisen nimen odotusten täyttämiseen. Mitä mieltä olet?

Pako arjesta
Toisen aukeaman tein vielä mökillä - eilen illalla. Prinssi Hassan. Hän apinoineen syntyi ihan puhtaasta rennon piirtämisen ilosta. Kreikkalainen nenä, yrmeä apina ja kultaiset seinät - selvät merkit yksinäiselle ja onnettomalle elämälle. Kirjoitin Prinssi Hassanin "tarinan" pieneen kirjaan, jonka liimasin aukeaman alalaitaan.

Prinssi HassanArtJournal ei kuitenkaan saanut tällä reissulla jakamatonta huomiotani vaan... Ennen kuin lähdimme mökille seikkailin blogeissa ja eksyin sananmukaisesti  Paperitarhaan. Uppoiduin Hannan torpan tarinaan täysin. Tarinat ovat aina olleet mulle se juttu, mutta en koskaan aiemmin ole oivaltanut, enkä olisi ilman Paperitarhaa koskaan oivaltanutkaan, miten hauskasti kaksi niin rakasta asiaa - vanhan (tarinat) ja uuden (ATCkortit) voi yhdistää. Iso kiitos tästä Hannalle. Näin ollen mökkielon ohessa alkoi päässäni pyöriä tarina tai oikeammin monta tarinaa. Siispä leikkasin äidin aikakausilehdet, katalogit silpuksi, piirsin ja maalasin, gellittelin ja koristelin... monta ATC korttia, jotka postailen tässä lähiaikoina. Sain siitä valtavasti iloa, ja saan varmasti jatkossakin. Toivottavasti tekin saatte.

2 kommenttia:

  1. Ihana kun olet tullut kotiin, ollut ihan ikävä :) Hieno tarina ja kortit mitä ihanimmat. Toivoisin sinulle muitakin vaihtokavereita kuin minä, mutta jos löydät minun korttien joukosta mieluisia, niin vaihdan mieluusti sinun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina. Ihanaa tulla kotiin :) Vaihtokavereita keräilen... ja me voidaan vaihtaa myös. Joku teema vaihto vois olla kiva, eikö?

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".