sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Muutama sananen lemppari tarvikkeistani

Ihan kaikkein parhaat, ehdottomasti tärkeimmät ja tarpeellisimmat minulle - ihan riippumatta siitä mitä teen ovat vesivärit.


Nämä vanhat Ystäväni ovat kulkeneet mukanani jostain 1990-luvulta saakka, ovat vain kasvattaneet joukkoaan ja hieman uusiutuneet. Kuvaan oli pakko saada myös tuo sivellin, sillä se kun on hukassa on koko homma seis. Muut siveltimethän eivät siis toimi, eivät ollenkaan,

Joskus lukioaikaan maalailin myös öljyväreillä, mutta olen ehkä inasen verran malttamaton niiden käyttäjäksi. Tarvinnevat myös taitoa mielestäni enemmän ja toisaalta eivät yllätä samoin kuin akvarellit yllättävät sulautuessaan ja sekoittuessaan toisiinsa.

Toinen maali, jota käytän PALJON on akryylimaalit, tuubista ja halvimpia mahdollisia, jotta niitä raaskii käyttää. Niitä en - häpeäkseni tunnustan - löytänyt kuvattavaksi, koska  askartelusopessani on järkyttävä kaaos.

Akryylimaaleja kuluu mm. gellipohjan kanssa ja skräpeissä. Ne kuivuvatkin niin ihanan nopeasti ja toimivat loistavasti yhteen erilaisten tehosteaineiden kanssa.

Tässä rivissä - jännä nähdä toimiiko postauksessa - ovat kynäni. Puuvärejä (oikeella) tästä taloudesta löytyy valtavasti sekä mua että mun tytärtä viehättää puuvärilaatikot, joissa kynät on aseteltu valkoisesta mustaan. Silti niistäkin löytyy ne lempparit. Puuvärjä käytän paljon ATC korteissa, niillä saa akvarelliin vähän sävyjä ja syvyyksiä, vaikka kuva olisi pienikin.

Vasemmalta löytyy kaikki tussit, joita käytän. Maali-, glitteritussit korostukseen ja mustat tussit & kuitukynät ovat myös TÄRKEITÄ. Tarvitsen niitä kun kuvat teen kortteihin pääsääntöisesti itse. Keskeltä vielä löytyy geelikynät, jotka ovat verrattain uusi tuttavuus. En ole edes varma, ovatko ne tulleet jäädäkseen, mutta ne ovat verrattain ihania ATC kortteja korostessa ja nostaessa esiin. Helmenkalastajasta löytyy paljon geelikynällä tehtyä.

Eilisellä mixedmedia kurssilla pääsin isommin käyttämään mistejä - erilaisia ihania sumutteita. Niihin myös kohdistui iso osa hankinnoista. Samalla kartutin maskivarantoani ja ostin struktuuripastaa ja tuommoissta kirkasta mönjää, josta saa vahvamaisen efektin, kun sitä yhdistää pigmentteihin...

Hankinnat

Miun mistit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin - piristää aina mieltä. Se julkaistaan, kun olen sen lukaissut. Yritän jäljittää katoavat kommentit.
Katoavista kommenteista en tiedä, mutta automaattikommentteja ropisee, joten sanavahvistus palaa "kehiin".